Ο Αθανάσιος Παντρευτής γεννήθηκε στην Λιβαδειά το 1988.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2006-2010), στο οποίο συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κατεύθυνση Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (2011-2014). Από τον Νοέμβριο του 2016 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδειάς από το 2010, αρχικά ως ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο του Αχιλλέα Κοτσώνα, και από τον Αύγουστο του 2012 ως δικηγόρος παρά Πρωτοδίκαις. Τον Σεπτέμβριο του 2016 προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Εφέταις. Τον Οκτώβριο του 2020 προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω.

Εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας στις εκλογές του 2014, του 2017 και του 2021.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου.

Από τον Μάρτιο του 2017 είναι Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Γεωργίου Χ. Μπαρμπέρη», το οποίο εδρεύει στην Λιβαδειά.

Έχει πλούσια δικηγορική εμπειρία στον τομέα του ποινικού δικαίου, του φορολογικού δικαίου, του οικογενειακού δικαίου και της ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς.

Έχει δημοσιεύσει μια μονογραφία, για το αδίκημα της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, και άρθρα για ποικίλα ζητήματα του ουσιαστικού ποινικού δικαίου.

Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.

Τομείς Ενασχόλησης

Δείτε τους τομείς στους οποίους εξειδικεύεται το δικηγορικό μας γραφείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικοινωνήστε με το δικηγορικό μας γραφείο

Εάν σας απασχολεί οποιοδήποτε νομικό ζήτημα επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ