Ο Αθανάσιος Παντρευτής γεννήθηκε στην Λιβαδειά το 1988. Αποφοίτησε, τρίτος στη σειρά κατάταξης, από το Τμήμα Νομικής του Δ.Π.Θ. (2006-2010). Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης, στην Κατεύθυνση Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής του Δ.Π.Θ. με ειδίκευση στο Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο και βαθμό «Άριστα» (2011-2014) και στην Κατεύθυνση Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και Φιλοσοφίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία του Δικαίου, Επιστήμη και Τεχνολογία και βαθμό «Άριστα» (2022-2023).

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 υπήχθη στη διαδικασία του άρθρου 9 του Ν. 3685/2008 για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στη Νομική Σχολή Ε.Κ.Π.Α. και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Νομικής, με θέμα διδακτορικής διατριβής «Η ποινική αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» (2023).

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδειάς από το 2010, αρχικά ως ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο του Αχιλλέα Κοτσώνα, και από τον Αύγουστο του 2012 ως δικηγόρος παρά Πρωτοδίκαις. Τον Σεπτέμβριο του 2016 προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Εφέταις. Τον Οκτώβριο του 2020 προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω.

Εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας στις εκλογές του 2014, του 2017 και του 2021. Είναι Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας.

Είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου.

Από τον Μάρτιο του 2017 είναι Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Γεωργίου Χ. Μπαρμπέρη», το οποίο εδρεύει στην Λιβαδειά.

Έχει πλούσια δικηγορική εμπειρία στον τομέα του ποινικού δικαίου, του φορολογικού δικαίου, του οικογενειακού δικαίου και της ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς.

Έχει δημοσιεύσει μια μονογραφία, για το αδίκημα της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, και άρθρα για ποικίλα ζητήματα του ουσιαστικού ποινικού δικαίου.

Ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Τομείς Ενασχόλησης

Δείτε τους τομείς στους οποίους εξειδικεύεται το δικηγορικό μας γραφείο

Επικοινωνήστε με το δικηγορικό μας γραφείο

Εάν σας απασχολεί οποιοδήποτε νομικό ζήτημα επικοινωνήστε μαζί μας